SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 2 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı
Yazar
 
 
 
Makale Tarihi :  

Ayların sultanı ramazan ayına kavuşmanın  manevi değerinin ne  kadar büyük olduğunu her Müslümanın  bildiği  ve bu ayı Allah’ [C.C.] rızasını kazanma , günahlardan  korunma ayı bilinci içerisinde  geçireceğini umut etmekteyim. Zira bu ayda yapılması emredilen ibadetler ve verilecek mükafatlar  ayetlerle bildirilmiştir.

‘’O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz!(Bakara185) 

 Sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed aleyhisselam, mü'minleri bir vücudun organlarına benzetmişlerdir. Sevgi, kardeşler arasındaki bağları kuvvetlendirir; insanın  yeteneklerinin, etkin olmasını sağlar. Aynı kıbleye yönelen, aynı inancı paylaşan insanlar arasında oluşacak sevgi, "insan sevgisi: inançla bütünleşmesi sonucu" ortaya çıkan bir sevgidir. Bu sevgi, insanın insan olmasından kaynaklanan birtakım olumsuzlukları ortadan kaldırır. Ömrümüz  boyunca olduğu gibi bu ayda da Tağut lar dan ve onun isteklerinden, uygulamalarından, ona tabi olmaktan kaçınmalıyız her türlü ayıptan ve edepsizlikten kendimizi korumalı ve  haramlardan daha çok sakınmalıyız.. Kalplerinizi ve avuçlarınızı bir tek Allah'a açmanın mutluluğunu çokça yaşamalıyız..

Müslümanlar yaşantıları ve davranışları bakımından , her zaman için diğer  inanç sahiplerinden farklılıklar arz etmelidir, diye düşünüyorum. Örneğin; günlük yaşantısı yanında yedikleri,içtikleri, giydikleri ve kullandıkları ihtiyaç maddelerinin özelliklerine de dikkat etmek zorundadırlar. Tutulacak oruçların makbuliyeti her halde sağlıklı - güvenli gıda olan helal gıdaların tüketilmesi ile olması gereğinde hem fikir olduğumuz aşikardır.

Peki halen tüketmekte olduğumuz kırmızı veya beyaz etler-peynirler-siyah zeytinler-yumurtalı pideler-sucuklar-salamlar hep haram mı? Hayır biz böyle demiyoruz. Gıda ve ihtiyaç maddelerinin gıda güvenliğinden ve sağlıklı oluşundan bahsetmek istiyoruz. Günümüzde pek çok gıda helal olmasına karşılık maalesef  sağlıklı ve güvenli üretilmemektedir.

Yoğurdun  veya diğer ürünlerin içine katılmış jelatinin, menşeinin ne olduğu bilinmiyorsa, peynirin mayasının ne olduğu bilmiyorsak, yediğimiz hayvanın nelerle beslendiği ve etini yediğimizde vücudumuza giren antibiyotiklerin  bize vereceği zararlar dışında bu hayvanları kesenlerin kesim şekillerini ve akidelerini (!) hiç araştırmıyorsak sızlanmaya hakkımız olabilir mi? Canım sende işi o kadarda büyütme ,burası İslam ülkesidir kesenlerde Tevhid ehlidir (!) diyebilir misiniz..? 

Yoksa işi ucuzdan kapatma yoluna giderek araştırmaya gerek yok ,üreten ve hayvanı kesen memnun – satan memnun-yiyen( hele hele ucuzda olursa dünden memnun )diyenleri işitir gibi oluyorum sanki; 

Değerli dostlar: Biz kendi kendimizi zahmete sokmadan ,araştırma zahmetine katılmadan ,nefsimiz doğrultusunda hareket ederek ,dolayısıyla kendi kendimizi aldatanlardan(!) mıyız..? diye düşünüyorum. Dünya malı ve unvanı kazanmak için senelerce okullarda dirsek çürütenler para kazanmak için canını dişine takanlar sonuçta bu dünyada kalacak değerlerin peşinden koşmaktan başka ne yaptılar…?

Duaların kabulü ve ramazan ayının feyzinden faydalanmak için, helal kazanmak ve helal olanı yani insana hiçbir zararı olmayan diğer bir tabirle hiçbir mahsuru olmayan sağlıklı-güvenli olan helal gıdanın tüketilmesi gerekir. Oysa günümüzde pek çok insanın ifade ettiği gibi ben asgari ücretle geçiniyorum bu nedenle her şeyin bütçeme uyanını almak zorundayım savunması yanında- benim param var nefsimin arzu ettiği her şeye sahip olmalıyım düşüncesi de çok yanlıştır.
 
Zira insanın fakirliği ile  utanması gibi varlığı ile de övünmesi de ayıptır. ikisi de utanç vericidir. Veren ve alan sadece ALLAH’(C.C.) tır, bunları bahane ederek yediklerine ,giydiklerine, içtiklerine helal gıda konusunda dikkat etmeyenler ve helal gıdalar konusunda çalışmalara katılmayanlar ,insanlara ve Cenabı Hakka karşı sizce görevlerini yapmışlar mıdır? Midesine girecekleri- çocuklarına yedireceklerini ve evine helal denetimden geçmemiş ürünleri alanlar –satanlar –üretenler acaba ramazan ayının faziletinden yeterince faydalanmış olurlar mı? 
İftar sofralarını süsleyen, alkollü(kola ve gazozlar) içecekler yanında, içerisinde jelatin bulunan yiyecekler, kimyasalların bulunduğu et sucuklarının, mayası belirli olmayan peynirlerin oluşturduğu sofrada rahmet ve bereket sizce olur mu?
 
Cenabı Hak Kuran da defalarca-Hiç mi akıl etmiyorsunuz..?-Hiç mi düşünmüyorsunuz..? gibi uyarılarda bulunması bizlere her konuda bir uyarı değil mi ? Aklını kullanan ve fikir edinebilen BİZLER İÇİN …?
 
Allah Resulu (s.a.v) buyuruyorki : ‘’Herkim ki,helal olanı talep ederse (ararsa çabalarsa-bulursa-onu kullanırsa) cihat etmiş gibidir.’’ denildiğine göre var mısınız…? Bu ramazan boyunca marketlerde-bakkalllarda- kasaplarda-vel hasılı her yerde benden başka, soran yok mu diye sağına soluna bakmadan, destekçiler aramadan helal sertifikalı ürünleri sormaya ve almaya gayret göstermeye… ?  Bu çağrı aynı zamanda tüm üreticilere ve tüketicilere bir manevi göreve davet çağrısıdır.  Hedem-Helal Denetim  Merkezinden  duyarlı mümin ve  mümine kardeşlerime mesuliyetlerini hatırlatmadır. ALLAH’(C.C.) un isteği doğrultusunda mükafatlarla dolu güzel bir ramazan geçirmeniz  ve sağlıkla bayrama ulaşmanız dileğimle.
 
Sağlıcakla kalın… 
First Page Next Page 1 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 1 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durm ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Dinde Peygamberin Örnekliği ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Harun GÖRMÜŞ
 Bilim ve Din Çatışır Mı? ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Taklit ve Atalar Kültür ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Gazze Halkına Gazel Okuyan Müslüman Coğraf ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Sözün Bittiği Yer Gazze ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Davet Yolunda Dikkat Edilecek Hususlar ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ramazan ve takva etkisi ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye TÜRKAN
 Zulümden yorgun düşen bizler! ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Ramazan ve Duyarlı Müslüman.. ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.