SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 1 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı Yönetim Kurulu Başk.
Yazar Selahaddin ALIÇ
 
 
 
Makale Tarihi :  29.07.2021
Buğday ve Guluten
Değerli okuyucularım, günümüzde yediklerimiz ve içtiklerimizin insan sağlığına maalesef faydadan daha çok zarar verdiğini düşünmek bile bizleri çok üzmektedir. Yaşantımız için tüketmek zorunda olduğumuz gıdalar nasıl olurda faydadan çok bizlere zarar verebilir diye itiraz etmemiz ve bu durumu kabullenmemiz mümkün olmamasına rağmen,  baazı gerçekleri gözardı ederek yaşantımızı devam da ettiremeyiz. Bakınız temel gıda ürünlerimizden olan buğdayın  kromozonlarının değiştirilmesi  (örneğin,kavılca buğdayında 28 kromozon varken ) günümüzdeki moderin buğdayda 42 kromozon bulunmaktadır,hal böyle iken buğdayın sovuğa dayansın diye (28+14=42) kromozon şeklinde moderin ve verimli buğday diye üretime arz edilmesi sonucu,42 kromozonlu buğday da bu kez 23 bin guluten oluşumu meydana gelmiş oldu. Çay şekerinin glisemik indesi 59 iken,buğday ekmeğinin glisemik indesi 72 oldu,peki sonuç ne oldu?
 
Çok üretim ve hasılat elde edilirken,sağlık ve fayda azaldı çeşitli hastalıklar ortaya çıktı. Örneğin buğdayın ve diğer tahıl ürünlerinde bulunan Gluten; buğday, arpa, çavdar, mısır ve yulaftaki glutenin ve gliadin proteinlerin karışımı, ana protein kompleksini oluşturmaktadır.. Gluten proteini günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin çoğunda bulunmaktadır. Buğday, arpa, yulaf, çavdar unu ile yapılmış her türlü yiyecekte; makarna, şehriye, erişte, kuskus, bisküviler, simit, dondurma külahı, ekmek, tarhana, irmik, krakerler, hazır salça, ketçap, çikolata, şeker gibi bir çok işlenmiş gıdada bulunmakla birlikte, içeceklerden boza, malt kullanılarak üretilen ,alkolsüz malt içeceklerinde de bulunmaktadır.Bu durum bizlere ne kazandırmakta ne kaybettirmektedir.Günümüzde gittkçe artan çölyak hastalığını duyuyor ve görüyoruz,acaba bu hastalığın oluşumunda etkisi var mı?
 
Çölyak Hastalığı nereden  çıktı ?
 
Çölyak Hastalığı, genetik yatkınlığı olan kişilerde oluşan, ince bağırsağı etkileyen uzun vadeli bir hastalıktır. Bu kişiler glutenli ürünleri tüketemezler. Türkiye’de her 100-150 kişiden birinin çölyak hastası olduğu tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde kayıtlı hasta sayısı 67 bin kişi olsa da tanı konulamayan çölyak hastası sayısının 1 milyonda fazla olduğu tahmin ediliyor. Zirai ilaçların kullanıldığı tarım alanlarına yakın bölgelerde yaşayan hamile kadınların çocuklarının otizme yakalanma olasılığının yüzde 60 oranında daha yüksek olduğu, ABD'li bilim insanları, otizmin çevresel faktörlerle ilişkisini ölçen bir çalışma yürütmüşler günümüze kadar yapılan araştırmalara göre; hamilelik dönemindeki komplikasyonlar, viral enfeksiyonlar ve genetik bozukluklar otizmi tetikleyen faktörler arasında sıralanıyomuş.Buna göre; hamilelik döneminde zirai ilaçların kullanıldığı tarım alanlarına yakın bölgelerde yaşayan kadınların çocuklarının otizme yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 60 oranında daha yüksek. Üstelik anne, hamileliğinin son 3 ayında tarım ilaçlarına maruz kalıyorsa bu oran iki katına çıkıyormuş.
 
ABD'li otizm uzmanı Dr. Dan Rossignol "Çalışmaya göre zirai ilaçlar otizmi tetikleyen en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor diyor. Denekler hamilelik öncesi, dönemi ve sonrasında da incelenmeli, deneklerin çocukları da yakın takibe alınmalıdır. Bu da tabii ki zamanla olacak bir çalışma" ifadelerini kullanıyor. 970 gönüllü üzerinde yapılan deneyin detaylandırılması çalışmaları ve alt grupların incelenmesi ise halen sürüdüğü söyleniyor.
 
Çölyak hastalığından korunmak için glutensiz ürünler tükettilmesi  gerekli iken; maalesef piyasada gulütensiz ürünleri bulmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın  kolaylıkla çölyak hastalığına yakalanmaları, şişmanlamaları işten bile değil. Şişmanlamaya mani olduğu söylenen baazı ürünlerde guluten yoktur iddiasıda doğru değildir. Zira gulutensiz gıdalarla yapılan diyetlerin de şeker hastalığı riskini arttırmaktadır,deniliyor. Çok kazanacağım diye tahılların genetiklerinde değişiklik yapanların,insanların sağlıklarına ne derece zarar verdiklerini hiç mi hiç düşünmüyorlar,herşey maddiyat için olunca bu kişilerinde hesapları ahirete kalıyor.
 
Kalın sağlıcakla..
 
First Page Next Page 1 2 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 2 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durm ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Dinde Peygamberin Örnekliği ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Harun GÖRMÜŞ
 Bilim ve Din Çatışır Mı? ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Taklit ve Atalar Kültür ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Gazze Halkına Gazel Okuyan Müslüman Coğraf ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Sözün Bittiği Yer Gazze ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Davet Yolunda Dikkat Edilecek Hususlar ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ramazan ve takva etkisi ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye TÜRKAN
 Zulümden yorgun düşen bizler! ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Ramazan ve Duyarlı Müslüman.. ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.