SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 1 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı Yönetim Kurulu Başk.
Yazar Selahaddin ALIÇ
 
 
 
Makale Tarihi :  01.01.2021
Sağlığımız ve Kozmetik Ürünler

Değerli okuyucularım, günler geçmiyor ki piyasaya insan sağlığını tehlikeye sokan bir ürün çıkmasın. Günümüz insanı her şeyi hazır ve marketlerde rahatlıkla bulduğu için ,aldığı ürünün sağlıklımı ve helal mi diye bir düşüncesi ve isteği olmadığı için üreticilerde her geçen gün para kazanma uğruna -insan  ve çevre duyarlılığı olmadan yeni yeni ürünler üreterek piyasaya sürmektedirler. Tabii ki bunda devletinde  denetleme konusunda yeterli olmayışı, bu ürünlerin piyasaya dolup taşmasına meydan vermektedir. Bu kez sizlere gıdalardan başka gene sağlığımızı tehlikeye sokan kozmatiklerden bahsetmek istiyorum. Hiç düşünme den, üzerindeki uyarıları okumadan satın aldığınız diş macunu, şampuan, krem gibi ürünlerin bulunduğu tüplerin arka yüz alt kısımlarında yer alan koyu renkli küçük karecikler mutlaka hepinizin dikkatinizi çekmiştir. Çünkü bu noktalar krem kutularının arkasında bir süs değil, içerisinde bulundurduğu maddelerin özelliklerini gösteriyor. 

Bu kareciklerden koyu renkli olanlar, özellikle siyah karecikler tüp içeriğinin tamamen kimyasallardan oluştuğu anlamına geliyor. Bu kimyasal maddeler arasında Aramotik Aminler, parafinler, dlikonlar, petrol ürünleri, flatatlar, peg, triclosan, sodyum laural Sülfat ve formaldehid vericiler gibi pek çok kimyasallar mevcuttur.
 
Ayrıca-Şampuanlardan duş jellerine, diş macunlarından deterjanlara kadar geniş bir 
alanda Sodyum Lauril Sülfat  kullanılıyor. Bunların dışında dünyada en çok kullanılan yüzey aktif madde / deterjan / tensid kullanıldığı için mukozayı ve diş etlerini tahriş etme ihtimali de çok yüksek bulunmaktadır. Halojenli Organik Bileşikler olarak, Brom, iyot ve klor içeren binlerce maddenin oluşturduğu bu grup kimyasalların çoğu alerji oluştururken bazıları kansere neden olabilmekte, Kathon (klormetilizotiyazolinon +metilizotiyazolinon) ıslak mendillerde ve kozmetiklerde koruyucu olarak kullanılıyor.
 
Triclosan: Klorlu organik bileşik. Deodoron, diş macunu, duşjeli, losyon ve kremlerde kullanılıyor. Vücutta karaciğer fonksiyonlarını etkileyebiliyor. Dioksin de içerebiliyor. Dioksin vücutta birikebilmekte, bazıları çok az miktarlarıyla bile klor aknesi oluşumuna, bazıları ise kansere neden olabilmekte.
 
PEG / PEG Türevleri: Emülgator olarak kullanılyor. Cildi, zararlı maddeler için daha geçirgen yapıyor; dioksan ve etilenoksit gibi kirlilikleri içerebiliyor.
 
Ftalatlar: Plastikler ve kozmatiklerde yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Cilt tarafından emiliyor ve cildin korunma mekanizmasını olumsuz etkiliyor. Ftalatların karaciğer, böbrek ve üreme organlarında zararlar oluşturdukları ve bir hormon gibi etki yapabildiği sanılmakta. Oyuncak ve bebek ürünlerinde bulunmaması gerekiyor. Ftalatlar, çevrede parçalanmadan kalabilmekte.
 
Parafinler / Silikonlar / Petrol Ürünleri: Parafin yağ ve mumları yutulursa (örneğin dudak boyaları ile) karaciğer, böbrekler ve lenf düğümlerinde birikir. Katta kalp kapakçıklarında iltihaplı rahatsızlıklara neden olabilir. Silikonlar, parafinler gibi mukozayı tahriş edebilir.Aromatik Aminler: Azo boyalarının yapı taşları olan Aromatik Aminlerden bazıları hayvan denemelerinde kanser yapıcı olarak sınıflandırılmış. Avrupa Birliği, 22 aromatik aminin tekstil boyalarında kullanılması yasakladı. (Örnek : Benzidin, 2,4- Tolulendiamin, 3,3-Dimetoksibenzidin). Fakat bu yasağa rağmen bazı saç boyalarında aromatik aminler bulunduğu görülüyor (Fenilendiamin ve Tolulendiamin gibi).
 
Secret age (Kaş kirpik bakım serumu)
Fungusid ve bahterisid olarak kullanılan Methychloroisothiazoline-methylisothiazoline)
Bu maddeler cilde temas ettiğinde derin yaralar oluşturmakta,Ekzema ve benzeri rahatsızlıklara sebep olmaktadır. 
 
Secret Age (Arındırıcı yüz temizleme jeli)
Acrylamid  analizi yaptırılmalı. Parfümün doğal olup olmadığı belirtilmemiş. Hammaddenin kozmetik için üretildiği belgelenmelidir.
 
Secret agve ( Termal kil cilt bakım maskesi) İçinde KAOLİN ağır metal bulunmaktadır.
DMDN Hydnation olarak yazılan madde (DMDM Hydantion) ise kullanımı  zararlı maddedir. 
 
Secret agve (Antı-wrınkle cream-kırışıklık karşıtı krem)
Fungusid ve bakterisid olarak kullanılan maddeler  (mefhylchloroisothiazolinone-methylisethiazolinone) ekzemaya neden olmakta,zararları uzun sürede meydana çıkmaktadır. Hatta kansorojene  sebebiyet verebilir.
 
 Secret agve (Etkili komple cilt bakım serumu)Alteromonas Ferment ve Algae extract) maddeleri üreten firma bunların kozmetik te kullanılmak üzere  üretildiğini belgelemeli.
 
 Secret agve (yenileyici göz kremi) içerisinde paraben var sağlığa zararlıdır.
 
Secret agve (Effect body  care gel-etkili vücut bakım jeli) Solidago virgaurea extract içermektedir. Kalp-böbrek sorunu olanlarda ödeme neden olabilir. Diazolidinyl urea maddesi formaldehit salgıladığı için zararlıdır. Ürünler üzerinde ;Kırmızı renkli işaretler, ürünün %70'in üzerinde kimyasal ürün olduğunu - Yeşil renkli karecikler, ürünün %100 doğal etken maddeler olduğunu ; siyah renkli kareler ise ürünün %100 kimyasal maddeler içerdiğini gösteriyor.Bu bilgiler her nekadar ürünlerin üzerinde yazıyorsada alırken bunlara dikkat edenlerin olmadığa hepimiz şahitiz.
 
Zira genellikle tüketiciler  her ürünün devlet tarafın dan kontrol edildiğini ve sağlığa uygun ürün olduğu için satışa sunulduğu fikrine sahiptirler. Oysa günümüzde devletin yeterli vede tesirli denetimi olmadığını üzülerek müşahade etmekteyiz. Günümüzde üreticilerin üretim anlayışı; çok üret, çok sat ve de insan sağlığına değer vermemektir. Üreticilerin pek çoğunun inancı maalesef ürettiği ürün üzerine yansımamaktadır. Bu nedenle tüketiciler tercihlerini yaparken dikkatli ve de sağlıklı-çevreci ve helal olduğunu belgeleyen ürünleri tercih etmeleri halinde daha az zarara uğramış olacaklardır. Yoksa bilinçsizce almak sonra devlete suçu yüklemek vicdanlara sığacak gibi değildir. 
 
Kalın sağlıcakla...
 
 
First Page Next Page 1 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 1 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durm ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Dinde Peygamberin Örnekliği ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Harun GÖRMÜŞ
 Bilim ve Din Çatışır Mı? ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Taklit ve Atalar Kültür ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Gazze Halkına Gazel Okuyan Müslüman Coğraf ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Sözün Bittiği Yer Gazze ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Davet Yolunda Dikkat Edilecek Hususlar ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ramazan ve takva etkisi ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye TÜRKAN
 Zulümden yorgun düşen bizler! ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Ramazan ve Duyarlı Müslüman.. ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.